ir vegetarams

bulvių gratinas su mėlynuoju sūriu

Man regis, žodžiai jaukus maistas kaip tik tinka šiam patiekalui nusakyti.

Grietinėlėje paskendusios bulvės, pagardintos pelėsiniu sūriu ir česnakais, kepamos orkaitėje, tampa tokios minkštos ir skanios, kad norisi apsikabinti dubenį ir ilgai sau murksoti, šaukštu pamažėle kabinant visą šį aromatingą gėrį iki paskutinio prikepusio sūrio gabalėlio.

R E C E P T A S

Bulvių gratinas su mėlynuoju sūriu

3–4 porcijos / per 1 val. 40 min. 

5 česnako skiltelės

400 ml grietinėlės (tiks ir liesesnė)

1 šaukštelis Provanso žolelių

600 g bulvių

100 g mėlynojo pelėsio sūrio

druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

 

1. Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių.

2. Neluptas česnako skilteles sudėk ant folijos lakšto, pašlakstyk aliejumi, susuk į ryšulėlį ir kepk 40 min. (keptus česnakus gali pasiruošti ir iš vakaro).

3. Iškepusius nulupk, sutrink prikaistuvyje šakute su keliais šaukštais grietinėlės. Supilk visą grietinėlę, suberk žoleles, pašildyk ir nukaisk.

4. Nuskustas bulves supjaustyk maždaug 0,5 cm pločio griežinėliais.

5. Apie 20 cm skersmens gilesnę kepimo formą sutepk sviestu. Bulves sluoksniuok su trupintu sūriu, pagardink druska ir pipirais. Užpilk grietinėle.

6. Kepk apie 1 val. Patiek šiltą kaip pagrindinį patiekalą su salotomis arba kaip garnyrą.

Pasidalinkite:

Leave a Reply